affaldssortering
Nyhed

Nyt regulativ for husholdningsaffald

Regulativet indeholder bestemmelser om borgernes pligter og rettigheder ved håndtering af husholdningsaffald samt beskrivelse af kommunens indsamlingsordninger og krav til sortering af affald.

Efter endt offentlig høring, har byrådet den 25. januar 2021 vedtaget et nyt regulativ for husholdningsaffald.

Regulativet er trådt i kraft d. 28. april 2021.

Regulativet erstatter kommunens regulativ for husholdningsaffald 2016.

Af væsentlige ændringer kan følgende nævnes:

1. Ordning for restaffald (§ 19)
Volumen af restaffald, i etage- og rækkehusboliger med fælles beholdere, er nedsat til 75 l./bolig/uge, mod 110 l. i dag. Det er en naturlig konsekvens når der udsorteres mere genanvendeligt affald (pap, plast og metal).

2. Ordning for papir, pap, glas, metal og plast (§11 -15)
Der er indført bestemmelser i forbindelse med ny henteordning for enfamilies bolig, hvor indsamling i 2 stk. 2-kammerbeholdere er nøje beskrevet. Der er sorteringspligt. Papirbeholderen konverteres til pap.

For etage- og rækkehusbebyggelser er ordningen udvidet med indsamling af pap, metal og plast i fælles beholdere.

Sorteringspligt af papir, pap, glas, plast og metal omfatter også kommunale institutioner.

3. Ordning for affald af elektriske og elektroniske produkter (§ 24)
Pose på låg ordningen for batterier udvides til at omfatte småt elektronik (mobiltelefon, GPS, fjernbetjening, el-tandbørste). Afleveres i en klar pose oven på låget af egen affaldsbeholder.

4. Regler for standpladser og adgangsveje for affaldsbeholdere (Bilag 1)
Regler tilpasset de nye ordninger. Afstandskrav fra skel til beholder er uændret (max 20 m.). Tilføjet en stramning for koteletgrunde, da koteletbenet ikke medregnes i ovennævnte afstand (20 m.). Beholdere på hjul skal stå indenfor max 5 m. fra koteletbenets slutning.

5. Regler for kapacitet, anvendelse, renholdelse og afhentning af beholdere (Bilag 2)
Regler for beholderkapacitet, anbringelse af beholder, anvendelse af beholder, renholdelse af beholder og afhentning af genanvendeligt affald svarer til de nugældende regler for beholdere på hjul til dagrenovation og er samlet i bilag 2, så reglerne ikke behøver, at blive gentaget under hver ordnings beskrivelse (§ 11-15).

6. Vejledning i etablering af nedgravede affaldsbeholdere (Bilag 3)
Nye bestemmelser vedr. etablering af nedgravede affaldsløsninger for pap, plast og metal. Vejledende volumen til hhv. glas, papir, pap, plast og metal pr. boligenhed.

 

Emne