Tekstilaffald
Nyhed

Gamle tekstiler får nyt liv…

Hvis du ligger inde med tekstiler, der er for slidte til at donere til genbrug, så er der godt nyt på vej. Snart bliver det muligt at aflevere det som tekstilaffald til genanvendelse. Håndklæder, gardiner og tøj med huller og synligt slid kan nemlig drage nytte i andre sammenhænge.

Udtjente tekstiler kan være alt fra ovenstående, enlige sokker, ødelagte strømpebukser, slidt sengebetræk og udtjente underbukser. Alt hvad der kan være slidt, hullet og plettet, som ikke er pæne nok til genbrug. Det eneste du skal gøre, er at aflevere dine rene og tørre tekstiler i en klar plastiksæk, som er lukket med en knude. Plastiksækken kan blive afhentet én gang om måneden, hvis man tilmelder sig på appen affaldsportal eller her på Mit Affald.

Dine slidte tekstiler kan genanvendes ved sortering efter farve, materiale mm. Herefter bliver de strimlet, så fibrene kan genanvendes til garn eller fyldmateriale alt efter kvalitet.  

Læs mere om tekstilaffald her

Hvad sker der med dit TEKSTILAFFALD?

 

Tekstilaffald Affaldsrejse mst
Tekstilaffald skal ikke forveksles med tekstil til genbrug. Indsamlet tekstilaffald sorteres i fibertyper og farver, før det genanvendes. Her bruges mekaniske og kemiske processer til at neddele tekstilaffaldet og fremstille nye fibre og produkter. Mekanisk genanvendelse er udbredt, mens kemisk genanvendelse er under udvikling (Kilde: Miljøministeriet).
Emne