Aktuelt

I dag er det Vandets Dag

"GRUNDVAND: GØR DET USYNLIGE SYNLIGT" ...det er årets tema for FN's World Water Day.

World Water Day 2022
Ude af syne, under vores fødder, er grundvand en skjult skat, der beriger vores liv.

Grundvand er usynligt, men dets påvirkning er synlig overalt - for drikkevandsforsyninger, sanitære systemer, landbrug, industri og økosystemer.

I takt med at klimaforandringerne bliver værre, vil grundvandet blive mere og mere kritisk.
Der er øget pres på grundvandsressourcerne i verden og der rapporteres om alvorlige udtømnings- og forureningsproblemer i mange dele af verden.

Vi er nødt til at arbejde sammen for bæredygtigt at forvalte denne dyrebare ressource. Grundvandet kan være ude af syne, men det må ikke være ude af sind. World Water Day sætter fokus på grundvandet.

Fakta om Vandets Dag

Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, der finder sted hvert år den 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet. I Fredensborg Forsyning tager vi ansvar for det rene drikkevand og slår et slag for Vandets Dag:

Læs her om World Water Day

Det er vigtigt at styrke videndeling og samarbejde og dermed øge bevidstheden om vigtigheden af ​​at passe på vores grundvand.

I Danmark er drikkevandet også truet, idet man hvert år finder nye fund af sprøjtemidler og kemikalier i grundvandet. Mange vandboringer er lukket, pga pesticidrester over de tilladte grænseværdier. Vi skal beskytte vores drikkevandsressourcer bedre dér, hvor grundvandet dannes.

Tænk over hvordan grundvandet påvirker dit liv og hvordan du kan være med til, at passe rigtig godt på vores dejlige drikkevand. Glædelig Vandets Dag!

Emne